Челси и Евертън завършиха 2:2 в мач от 28-я кръг на Висшата лига.

...
Челси и Евертън завършиха 2:2 в мач от 28-я кръг на Висшата лига.
Коментари Харесай

Челси показа стара слабост и се провали срещу Евертън в края

Челси и Евертън завършиха 2:2 в мач от 28-я кръг на Висшата лига. Головете за домакините бяха дело на Жоао Феликс и Кай Хаверц, а за " карамелите " точни бяха Абдулай Дукуре и Елис Симс. С това тъждество Челси остава на 10-а позиция с 38 точки на сметката си, до момента в който Евертън е към този момент 15-и с 26 пункта на сметката си.

В 5-а минута пристигна първият по-сериозен късмет в срещата, откакто Матео Ковачич нападна отскочила топка от границата на наказателното поле, само че бомбеният му шут прелетя покрай левия непряк дирек на Евертън. В идващите минути Челси имаше по-добрите обстановки и контролираше повече топката, само че не успяваше да сътвори чисти голови положения.

В 34-а минута Жоао Феликс получи положително подаване в наказателното поле и опита удар с десния крайник, въпреки и няколко противникови футболисти да пробваха да блокират, Джордан Пикфорд се наложи да направи рутинно избавяне.

До края на първото полувреме Челси продължаваше да владее топката, да пробва офанзиви през центъра, като Жоао Феликс бе най-активният футболист за " сините ", само че чистите благоприятни условия отсъстваха.

Второто полувреме стартира добре за " сините ", откакто Кай Хаверц бе открит в наказателното поле и насочи удар с глава от чиста позиция, само че Джордан Пикфорд реагира чудесно и мазета топката настрана. В 53-а минута Жоао Феликс овладя отбита топка на границата на наказателното поле и опита акуратен удар, който се отби в лявата греда на Пикфорд и влетя в мрежата на Евертън - 1:0 за Челси.

В 69-а минута Евертън извърши корнер от дясната страна на игрището, при който Джеймс Тарковски се извиси и отклони топката, а Абдулай Дукуре единствено това и чакаше, с цел да довкара кълбото в мрежата на Челси - 1:1.

Само пет минути по-късно Рийс Джеймс бе фаулиран в наказателното поле на съперника и основният съдия не се поколеба да уточни бялата точка. Кай Хаверц се нагърби с осъществяването и извърши невъзмутимо, пращайки Джорджан Пикфорд в противоположния ъгъл - 2:1 за Челси.

В 82-а минута Дуайт МакНийл овладя добре и напредна, след което опита удар по диагонола, който обаче не бе прецизен и мина около левия непряк дирек на Кепа. В 90-а минута Елис Симс овладя, а Калиду Кулибали позволи груба самостоятелна неточност, която разреши на нападателя да навлезе в наказателното поле и да насочи изстрел от добра позиция, като Кепа не съумя да реагира задоволително добре - 2:2.

Това бе и всичко по-интересно към конфликта, а Челси и Евертън поделиха точките след зрелищното тъждество 2:2.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР